Rosario Sauvignon Blanc
Central Valley, ChileDruvorna till Rosario Sauvignon Blanc plockas i mars. Plockningen sker under natten för att bevara aromerna och undvika oxidation. Därefter kallmacereras druvorna. Musten får jäsa på ståltankar under låg och järmn temperatur under 2-4 dagar. Slutligen tillsätts utvald jäst och vinet får jäsa under 20 dagar på ståltankar för att utveckla och bevara dess fina citrusaromer och fruktintensitet.
Viña San Pedro startades år 1865 av bröderna Bonifacio och José Gregorio Correa Albano. Dessa bröder planterade tidigt sticklingar av franska druvsorter och blev starka pionjärer i Chile. De är också männen man ska tacka för att man idag är helt befriad från den fruktade vinlusen eftersom stockarna importerades innan skadedjuret slagit till i Europa. De satsar hårt på att utveckla sina viner och söka nya vinområden och druvor i kombination för att hitta det unika i varje distrikt. Ett dedikerat team och vingårdar över hela Chile ger fantastiska viner.