Jacobs-Creek-Wah-1

Jacob’s Creek Wah White

South Eastern Australia, Australien

Specialdesignat sushivin - Jacob's Creek Wah. Vinet är resultatet av ett unikt samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

:-
Längre beskrivning

Ett projekt och storsatsning som pågått under ett par års tid. Mamoru är fjärde generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i det fashionabla Ginzadistriket i Tokyo och innehar en av de åtråvärda stjärnorna från Guide Michelin.

Rebekah Richardson är en av de unga och mycket framstående vinmakarna på Jacob’s Creek Wines i Australien.Tillsammans har de under lång tid skapat Jacob’s Creek Wah. Ett arbete som startade redan ute i vingården för att få fram rätt karaktär på druvorna.

Sushi, sashimi och det japanska köket är sedan många år omåttligt populärt över hela världen för sina rena, distinkta och naturliga smaker. Smaker som kräver lite extra eftertänksamhet att matcha mot vin. Jacob’s Creek Wah är gjord på druvor från Adelaide Hills speciellt för att passa perfekt till soyasås, dashi (en buljong som utgör ett fundament i den japanska matlagningen) men framför allt till sushi. Här har de fokuserat på de smaker i vinet som balanserar det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket.

Jacob’s Creek Wah är gjort på druvorna Chardonnay, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc och vinet har en restsockerhalt på 2 gram per liter och en alkoholhalt på 13%. Ett helt perfekt vin till sushi!

Land
Australien
Region
South Eastern Australia
Druvor
N/A
Typ
N/A
Producent
N/A
Alkoholhalt
N/A
Artikelnr
EAN nr