Inspiration - 27.10.2022
Choklad och whisky med whiskyexperten Olof Noreus
Choklad och Single Malt är en klassisk kombination som gifter sig väl. Använd sherryfatslagrade droppar, förslagsvis Aberlour A’Bunadh, där whiskyn till 100% lagrats på 1st fill Oloroso-fat.
Det här receptet är någonting utöver det vanliga!
För cirka 4 mindre serveringar:
- 200 g mörk kvalitetschoklad, 70%
- 2 dl vispgrädde
- 2 st. äggulor
- 3 cl Aberlour A’Bunadh (länk till produktsida)
Gör så här:
- Smält chokladen i ett vattenbad.
- Vispa grädden.
- Blanda ihop den smälta chokladen med äggulorna.
- Vänd ner den vispade grädden och blanda tills det inte finns klumpar.
- Tillsätt A’Bunadh och smaka av.
- Potionera i mindre serveringsglas.
- Kyl i kylskåp i cirka 60 min. Servera och njut.